Rentgen (RTG Kodak Carestream CS 2100)

Zobni rentgen – pogled pod površino

Zobni rentgen je nepogrešljiv pripomoček v zobni ambulanti. Na ta način nam je omogočeno videti dogajanja pod sklenino in v dentinu, spremembe v kosti, zobni korenini in okoli nje. Te dodatne informacije so izredno dragocene pri oceni stanja tkiv, ki niso vidna s prostim očesom.

Rentgenski aparat imam nameščen v ordinaciji in je računalniško podprt, kar omogoča pogled slike na ekranu. Aparat ima večkratno manjše sevanje kot klasični aparati. Elektronsko sliko je mogoče poslati drugemu zobozdravniku ali zobnemu kirurgu.

Računalniški program omogoča temeljito analizo slike RVG, tako da odkrijemo tudi tisto, kar ostane na navadni zobni rentgenski sliki skrito.

Medtem ko ležite v sodobno oblikovanem zobozdravstvenem stolu, vam z vašim sodelovanjem naredimo posnetek, ki se v trenutku prikaže na ekranu. Skratka, brez čakanja v vrsti.

Saj veste, vaš nasmeh je naše največje zadovoljstvo.

Moderni aparati RVG so danes nujno potrebni pri postavitvi pravilne diagnoze na vseh področjih stomatologije. Omogočajo nam hitro odkrivanje obolenja zob, natančno planiranje terapije in boljšo zobozdravstveno oskrbo pacientom.

Aparat RTG
RTG aparat Carestream Kodak 2200

Rentgensko slikanje uporabljam tudi za odkrivanje kariesa pod starimi plombami ali novo nastali karies, odkrivanje parodontalnih obolenj, pri zdravljenju vnetnih procesov na korenini zob in za odkrivanje kariesa na stiku zobnih kron (intradentalni karies). Nepogrešljiv je pri prikazu zobnih korenin, koreninskih kanalov, odkrivanju sprememb v alveolarni kostnini (koreninski absces, granulom, cista) in pri endodontiji (zdravljenje zobnih korenin) in preverjanju uspešnosti polnjenja zobne korenine.

Prednosti:

  • minimalno sevanje,
  • posnetki so dosegljivi takoj na ekranu računalnika,
  • slikanje opravim kar med delom, na zobozdravniškem stolu,
  • odlična kvaliteta posnetka omogoča dobro analizo,
  • posnetke hranim na računalniku.