Prvi obisk

Kadar potrebujete zobozdravnika me lahko pokličete na telefonsko številko 041 780 741. V primeru, da se vam ne morem javiti takoj, vas v najkrajšem možnem času pokličem nazaj.

Ob prvem obisku v zobni ordinaciji vas bom vprašala o vašem splošnem zdravstvenem stanju in katera zdravila jemljete. Sledi anamneza o stanju vaših zob, ustne votline in obraza.

Najprej opravim pregled zob, obzobnih tkiv, ustne sluznice ter celotne ustne votline. Jasno vam povem in vam z intraoralno kamero tudi prikažem, kakšno je zdravstveno stanje vaših zob in ustne votline. Svetujem vam ustrezno terapijo za sanacijo vaših zob. Po potrebi vam naredim načrt za morebitne protetične izdelke. Pogovorimo se o času in hitrosti poteka zdravljenja. Opozorim vas na morebitna tveganja pri zdravljenju in se z vami dogovorim  o finančnih okvirih zdravljenja.

Ohranjanje zdravih zob je moje poslanstvo in mi je ljubše od kurative, zato vas naučim pravilne tehnike čiščenja zob, vas seznanim z načinom prehranjevanja, ki je čim bolj prijazno vašim zobem in sluznici v ustni votlini. Vaši zobje morajo biti očiščeni natančno in dovolj pogosto, da bo vaš nasmeh bleščeče bel in zdrav.

Pogosto v ordinaciji srečam paciente, ki na prvi obisk pridejo prestrašeni.  Spoštujem njihov pogum, da so kljub temu prišli, zato jim želim narediti obisk čim bolj prijeten. Pri takih pacientih opravim pri prvem obisku le pregled in se z njimi veliko pogovarjam: o stanju, ki smo ga ugotovili s pregledom, o potrebni terapiji, o morebitnih potrebah po napotitvah k specialistu, o protetičnih in kirurških rešitvah. Za vsakega pacienta si vzamem veliko časa. Delam počasi, potrpežljivo, nežno in prijazno do pacientov. V veselje in ponos mi je, ko po 20 letih v ustih pacientov najdem svoj neokrnjen izdelek.

Ob drugem srečanju običajno že zaznam rahel nasmeh, ki z nadaljnjimi obiski postaja vse bolj širok, prav tako kot moj in asistentkin.

Na vaš klic se kadar koli oglasim ali pa vam ga skušam čim prej vrniti.
»… in lep nasmeh se bo zagotovo vrnil na vaš obraz«
Nobenega razloga za strah; delam počasi, nežno in prijazno pacientu.