Lasersko zobozdravstvo

Lasersko zobozdravstvo je dodatek vsem fazam zdravljenja:

 • prijetna alternativa za zobne svedre,
 • za ohranjanje več naravnega zoba,
 • parodontalna in  kirurška terapija brez skalpela,
 • pripomore k izboljšanju naravnega zdravljenja vašega telesa,
 • detekcija, diagnostika, zdravljenje ter
 • natančni in fenomenalni rezultati.

Kaj je tehnologija WaterlaseTM?

Waterlase ™ je inovativna zobna tehnologija, ki uporablja kombinacijo laserske energije in vode za rezanje zob ali obzobnih tkiv. Elektromagnetna energija se uporablja za pretvorbo kapljic vode v manjše delce vode, ki ustvarjajo energijo. Ta minimalno invazivna tehnologija omogoča, da lahko nežno in natančno, praktično brez bolečine odstranim tako trdo kot mehko tkivo. Pri klasičnem delu s svedrom vibracije in pregrevanje ustvarjajo bolečino.

Laserji hitro spreminjajo področje zobozdravstva. Ta orodja so varnejša od tradicionalnih naprav, saj ne predstavljajo tveganja za kontaminacijo. Na tkivo in obdelovano zobno površino delujejo sterilizajoče in ubijajo mikroorganizme, kar pozitivno vpliva na samo zdravljenje. Poleg tega so laserji izjemno natančni. Z njimi lahko odstranim majhne količine trdih ali mehkih tkiv, kar bistveno prispeva k ohranjanju sklenine. 

Waterlase
Laser Waterlase: posegi brez svedra, brez skalpela z manj bolečine

Kakšne so prednosti uporabe tehnologije WaterlaseTM?

Udobje pacienta

Že pregovorne bolečine, ki jo povzroča zobni sveder in skalpel, pri laserski tehnologiji praktično ni, saj tu ni vibracij in pregrevanja, ki ga povzroča sveder.

Točnost in natančnost
V primerjavi z zobnim svedrom z laserjem natančneje odstranjujemo poškodovano zobovino, ne da bi prizadeli zdrav del zoba, na ta način lahko ohranimo več zdravega zoba.

Zmanjšana travma
Pacienti potrebujejo pri delu z laserjem zaradi zmanjšane bolečine manj ali nič anestezije. Pri delu na dlesni pa praktično ne prihaja do krvavitev.

Izboljšana trdnost zobnih polnil
Kaviteta, izdelana s tehnologijo Waterlase, zagotavlja trdnejšo vezavo zobnih polnil z zobovino, kar pripomore k daljši obstojnosti zobnih zalivk.

Manj krvavitev in otekline
Postopki Waterlase ™ so nežni in natančni, kar povzroči znatno manj krvavitev in manj otekline pri postopkih zdravljenja dlesni in drugih obzobnih in mehkoh tkiv v ustih. Čas zdravljenja se zmanjša na nekaj dni v primerjavi z nekaj tedni ob uporabi skalpela.

Laser Waterlase ™ lahko uporabljamo za:

 • terapijo mehkih tkiv,
 • zdravljenje korenski kanalov,
 • odstranjevanje zobne gnilobe,
 • pripravo kavitet za izdelavo zobne zalivke,
 • desenzibilizacija občutljivih zob

Učinkovito in udobno zobozdravstvo

Laser Waterlase iPlus je najsodobnejša naprava, ki izkorišča kombinacijo laserske energije in vode za izvajanje številnih postopkov v zobozdravstvu brez potrebe po anesteziji, brez bolečine. Ta tehnologija omogoča manj invaziven pristop.  Pri laserju ni niti pregrevanja tkiva niti vibracij kot pri klasičnih postopkih, tako se zobni živec ne odzove z bolečino.

Laser Waterlase, vsekakor učinkovito dopolnilo k vsem fazam zdravljenja:

 • parodontalna terapija brez šivov,
 • prijetna alternativa obdelavi s svedri,
 • omogoča ohraniti bolj naraven zob,
 • poveča obrambno sposobnost telesa,
 • diagnosticiranje, zdravljenje,
 • nekirurška perioterapija
 • hitri in fenomenalni rezultati.

Uporaba zobnega laserja

Laserska tehnologija je v zobozdravstvu izredno uporabna. Laser je izjemno učinkovit pri zdravljenju parodontalne bolezni. Če imate to bolezen, se v obzobnih žepih vaših dlesni nabirajo in razmnožujejo bakterije in s svojimi presnovki negativno vplivajo na stik dlesni in zobne sklenine. V parodontalni žep enostavno vstavim lasersko sondo. Laserska energija selektivno uniči bakterije, hkrati pa pospeši proces celjenja. Laser uporabim tudi pri operaciji dlesni. Laserska energija ob rezanju tkiva za sabo zapira krvne žile, posledično je krvavitev neznatna, hkrati pa zmanjša možnosti vnetja in občutljivost na zunanje vplive. Če želite lepotno korekcijo dlesni, vam jo lahko naredim tudi z laserjem. Neboleče vam odstranim pregloboko vraščeno dlesen in dobili boste lepši in svetlejši nasmeh.

Laserji so prav tako koristni pri zdravljenju kariesa. Zaradi svoje izjemne natančnosti lahko odstranim le kariozen del vašega zoba, tako da ostane več zdrave strukture nedotaknjene.

Laser Biolase/Waterlase:

Ponosna sem, da sem ena izmed priznanih strokovnjakov za lasersko zobozdravstvo. V želji osvajanja novih znanj sem se udeležila številnih izobraževanj na temo laserskega zobozdravstva in od WCLI dobila certifikat o usposobljenosti za samostojno delo na tej zahtevni aparaturi. Ob tem sem ena prvih zobozdravnikov na tem področju, ki uporablja najsodobnejši laser tudi za trda tkiva. Zahvaljujoč svoji zavezi najnovejši zobozdravstveni tehnologiji, lahko zagotavljam visoko stopnjo natančnosti, pacienti pa ob skoraj vseh zobozdravstvenih posegih čutijo samo minimalno nelagodje.

Zobni laser Waterlase iPlus ameriškega proizvajalca Biolase predstavlja v moji ordinaciji presežek zobozdravstvene opreme. Ta zobna naprava uporablja kombinacijo laserske energije in vode za izvajanje številnih zobnih postopkov brez anestezije ali bolečine.

Z laserjem Waterlase iPlus lahko izberem manj invaziven pristop, ki ohranja zdravo zobno strukturo in pomaga izboljšati uporabo zob. Pri klasičnem postopku preparacije karioznega zoba prihaja do bolečin zaradi vibracij, ki jih povzroči sveder. Waterlase iPlus deluje hitro, pri njem ni zaznati niti pregrevanja niti vibracij, tako da se zobni živec ne more odzvati na bolečino.
Waterlase iPlus uporabljam tudi pri številnih posegih na mehkih tkivih in dlesnih, pri tem pa pacient ne občuti bolečine, rezna rana ne krvavi, kar ugodno vpliva na zaustavljanje krvavitev. Laser Waterlase ne sprošča niti toplote niti vibracij, ker je nekaj običajnega pri klasični stomatologiji, zato je zdravljenje udobno, običajno anestezija ni potrebna. Laserski poseg povzroči manj travme, manj krvavitve, manj bolečine in hitrejše zdravljenje kot pri tradicionalni kirurgiji.

Zakaj nov nasmeh?

Rezultati različnih študij kažejo, da:

 • si 87 % odraslih nekoga zapomni zaradi atraktivnega nasmeha.
 • 74 % odraslih verjame, da neatraktiven nasmeh bistveno vpliva na zastoj kariernega uspeha.
 • se 92 % odraslih zaveda, da je atraktiven nasmeh pomemben za socialno druženje.