Peskanje in poliranje zob

Peskanje je postopek,  pri katerem s curkom zelo drobnega peska (prahu) odstranimo zunanja obarvanja in tanjše oblike trdih zobnih oblog, ki jih povzroči uživanje močno pigmentirane hrane (borovnice, ribez, bučno olje) in pijač (rdeče vino, kava, pravi čaj) ter druge razvade (npr. kajenje). Po posegu so zobje vidno svetlejši. 

Za odstranjevanje mehkih in trdih zobnih oblog ter profesionalnega čiščenja zob z odstranitvijo in poliranjem zob vam priporočam obisk moje ordinacije  1- do 2-krat na leto.  Postopek opravim sama, saj se zavedam nevarnosti poškodovanja obzobnih tkiv, zob, obstojnejših zalivk in protetičnih izdelkov. Nekaterim rizičnim pacientom (pacientom s stenti, umetnimi zaklopkami, kolčnimi, kolenskimi protezami, bypassi, pacientom na kemoterapiji …) je pred temi posegi potrebno predpisati ustrezno antibiotično zaščito.

Odstranim vam mehke in trde zobne obloge in očistim obarvane zunanje površine zob. Ta poseg zagotavlja, da odkrijemo in ustavimo kakršne koli težave z zobmi, hkrati pa vam daje svež in čist občutek brez kakršnega koli zadaha ter vaš nasmeh naredi lepši in samozavestnejši. Moje delo temelji na načelu bolje preprečevati kot zdraviti. S tem namenom staršem in otrokom svetujem o pravilni prehrani za zdrave zobe in pravilni ustni higieni. Prav tako vas seznanim o razvadah, ki negativno vplivajo na stanje zobnih lokov v dobi odraščanja.

Poliranje zob je postopek glajenja zunanjih zobnih površin z namenom zmanjševanja možnosti lepljenja ostankov hrane na zobe. Poseg je neboleč in učinkovit. Pri tem uporabim posebno vrtečo se ščetko skupaj s posebno pasto. 

Politranje zob je povsem neboleč poseg