Beljenje zob

V naši ordinaciji se nagibamo k najvišjim standardom zobozdravstvenih storitev, z velikim poudarkom na estetski stomatologiji. Poleg klasičnih zobozdravstvenih storitev nudimo tudi beljenje zob.

Beljenje zob je najprimernejše za paciente, ki na prednjih zobeh nimajo plomb ali prevlek.

Zagotavljam  vam  kvalitetno beljenje pod nadzorom, brez škodljivih posledic. Pogoj za beljenje zob so zdravi zobje in dlesni, brez zobnega kamna. Pacienti s preobčutljivimi zobmi niso primerni za beljenje zob. Ker je možno beliti le zobno sklenino, ne pa tudi plomb, mostičkov in zobnih kron narejenih iz umetnih mas je običano potrebno plombe zamenjati. Umetni materiali po obdelavi s peroksidom namreč ne menjajo barve.

V gelih za beljenje se nahaja visoka koncentracija vodikovega ali karbamid peroksida, zato je pred nanosom potrebno zaščititi dlesni, da s tem preprečimo opekline. Gel s peroksidom pustim na sklenini  v skladu z navodilom proizvajalca. Po samam beljenju je zob nekaj dni bolj občutljiv na hladno ali vroče. V prosti prodaji so glede na predpise lahko samo geli, ki vsebujejo < 0,1% vodikovega peroksida, zato je njihova učinkovitost vprašljiva. Priporočam, da se ne lotevajte beljenja zob sami, brez zobozdravnikovega nadzora.

Beljenje zob na domu se izvaja z nižjo koncentracijo. Postopek poteka tako, da vam najprej odvzamem odtis zob, zobni tehnik izdela plastični nosilec, ki se prilega vašim zobem. Doma pa v nosilec vnesete belilni gel, ter ga za nekaj ur vstavite v usta. Postopek beljenja po tej poti traja nekaj tednov. Priporočam mnogo uspešnejši in varnejši postopek beljenja zob izveden v celoti v zobni ordinaciji.   

Beljenje mrtvih zob

Mrtvi zobje se pogosto zabarvajo. Takemu zobu lahko vrnemo belo bravo z vstavitvijo belilnega vložka v sam zob. Po končanem postopku zob zaprem z belo zalivko.

Beljenje zob

Priporočilo: ne lotevajte se beljenja zob sami, brez zobozdravnikovega nadzora.